top of page
HISTORIE

Impulse Power startet opp i 2017. Som aktive fritidsseilere og brukere av utenbordsmotor på 5 - 10 hk, ønsket vi alternativer til den tunge 9.9 HK'en og frekvente startproblemer.

 

Vi søkte etter et driftssikkert og problemfritt produkt. Et produkt med lav vekt, som er enkel i drift, uten store vedlikeholds behov, og ikke minst lett å løfte inn og ut av større fartøy. En påhengsmotor som supplement til en større båt skal kjøres relativt kort, men det må starte - hver gang!

Søket startet og vi fant fort ut det var få produkter som møtte alle våre krav. Vi valgte allikevel å ta inn en motor fra Golden Motors. Dette er en større kinesisk produsent med kjernekompetanse innenfor motordesign. Golden Motor har en rekke motorprodukter til sykler, båtmotorer, rullestoler og motorsykler. Impulse-Power AS er nå importør av alle produktene til Golden Motors i Norge.

Videre søkte vi markedets beste battericeller og systemer som møtte våre krav: kraft, lav vekt og tilpasset marine applikasjoner. Mange LI IO batterier finnes, men få 48 V  systemer som klarer å levere nok kraft, over tid og i en vanntett (IP67) beholder. Vi har derfor utviklet dette selv også. Samarbeidet er gjort med en Europeisk produsent og vi er stolte av våre egne batteripakker. Dette er "state of the art" Nickel Mangan Kobolt celler med høy energi tetthet og lav vekt.

I samarbeid med Eker Design har vi løftet produktene til noe vi ønsker å kjøpe selv, og det håper vi dere også gjør! Se under utvikling for mer detaljer om produktutviklingen vi har gått gjennom.

Selskapet er drevet av Arne Johannessen, med lang erfaring innenfor betalingsmarkedet, og Erik Skaarnæs, som innkjøpssjef i Think med bla ansvar for innkjøp av batteri og motorer, samt jobbet i Eker Design. Vi drifter Impulse Power effektivt. Vi skal levere kvalitetsprodukter uten feil og problemer, og være raske i respons hvis uhell inntreffer.

Vi tror på elektrifisering og at skiftet akkurat har begynt. Bruk av elektrifiserte produkter skal ikke ha noen ulemper, tvert i mot skal det være enklere å ta i bruk!

Bli med oss på denne reisen!

Arne og Erik

bottom of page